Sila kongsi info / jawatan kosong ini sekarang..

Jawatan kosong kerajaan dan swasta terkini 2014

Tuesday, 10 July 2012

Jawatan Kosong Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) - TERBUKA SEPANJANG TAHUN

 |  at  4:39 pm  | Inspirasi by  Jawatan Kosong 33 comments


1. Atendan Kesihatan Gred U3
2. Pekerja Awam Khas (Otokleb) Gred R3
3. Pekerja Awam Khas (Pemandu Motobot) Gred R3
4. Pemandu Kenderaan Gred R3
5. Pekerja Awam Gred R1
6. Pembantu Am Pejabat Gred N1

KLIK DISINI UNTUK PERMOHONAN ONLINE

Tarikh tutup permohonan: Terbuka sepanjang tahun

Atendan Kesihatan Gred U3

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
(a) warganegara Malaysia;
(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
(c) tamat tingkatan tiga sekolah menengah bantuan penuh Kerajaan; dan
(d) boleh bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan memuaskan.

Gaji permulaan ialah pada Gred U3: P1 RM 801.84

Deskripsi Tugas

Bertanggungjawab dalam melaksanakan tugas pembersihan dan membantu melaksanakan tugas-tugas asas berkaitan penjagaan pesakit, penyediaan peralatan, mengambil dan merekod data pesakit dan tugas-tugas lain yang seumpamanya.

Gred dan Jadual Gaji
Gred U3 RM 801.84 (Minimum) - RM 1,900.69 (Maksimum)

Pekerja Awam Khas (Otokleb) Gred R3

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
(a) warganegara Malaysia;
(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
(c) (i) tamat darjah enam (6) sekolah rendah bantuan penuh kerajaan;
(ii) berkebolehan menjalankan bidang kerja berkaitan yang diliputi oleh skim perkhidmatan ini.
(d) boleh bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan baik.

Gaji permulaan ialah pada Gred R3: P1 - RM 838.75


Deskripsi Tugas

Mempastikan autoclave berada dalam keadaan baik, mengawasi perjalanan pensterilan serta memastikan ianya diproses mengikut peraturan yang ditetapkan dan menjaga kebersihan autoclave dan kawasan sekitarnya serta tugas-tugas lain yang seumpama dengannya.

Gred dan Jadual Gaji
Gred R3 RM 792.60 (Minimum)- RM 1,767.76 (Maksimum)

Pekerja Awam Khas (Pemandu Motobot) Gred R3

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
(a) warganegara Malaysia;
(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
(c) (i) tamat darjah enam (6) sekolah rendah bantuan penuh kerajaan;
(ii) berkebolehan menjalankan bidang kerja berkaitan yang diliputi oleh skim perkhidmatan ini.
(d) boleh bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan baik.

Gaji permulaan ialah pada Gred R3: P1 RM 838.75
Syarat Kenaikan Pangkat Secara Lantikan:
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pekerja Awam adalah layak dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk kenaikan pangkat secara lantikan ke jawatan Pekerja Awam Khas Gred R3, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan, dan:

(i) mempunyai kelayakan di perenggan 1(c) (ii) di atas; dan
(ii) berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

Deskripsi Tugas

Memandu bot/ bot ambulan dengan cermat dan mematuhi peraturan. Memeriksa dan memastikan keadaan enjin, minyak, bateri dan keseluruhan bot berada dalam keadaan memuaskan. Menentukan bot disimpan ditempat yang selamat dan memastikan jaket keselamatan dipakai oleh penumpang. Memastikan juga pembantu (Jurumudi/Kelasi) berada bersama ketika memandu.

Gred dan Jadual Gaji
Gred R3 RM 792.60 (Minimum)- RM 1,767.76 (Maksimum)

 

Pemandu Kenderaan Gred R3

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
(a) warganegara Malaysia;
(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
(c) (i) tamat darjah enam (6) sekolah rendah bantuan penuh kerajaan;
(ii) memiliki Lesen Memandu Kelas D/E/E1/E2/F/G/H/I mana berkenaan yang dikeluarkan oleh Jabatan
Pengangkutan Jalan (JPJ); [Kecuali Lesen Memandu Dalam Tempoh Percubaan (P)]; dan
(iii) berkebolehan memandu, mengendali dan menyelenggara kenderaan bermotor berkenaan yang
diliputi oleh skim perkhidmatan ini.
(d) boleh bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan baik.

Gaji permulaan ialah pada Gred R3:
Lesen D P1 - RM 884.90
Lesen E/E1/E2 P1 - RM 931.05
Lesen F/H P1 - RM 977.20
Lesen G/I P1 - RM 1,023.35
Syarat Kenaikan Pangkat Secara Lantikan:
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pekerja Awam adalah layak dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk kenaikan pangkat secara lantikan ke jawatan Pemandu Kenderaan Gred R3, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan, dan:

(i) mempunyai kelayakan di perenggan 1(c) (ii) dan (iii) di atas; dan
(ii) berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

Deskripsi Tugas

Memandu kenderaan jabatan seperti ambulan, bas, lori dan lain-lain dengan berdisplin serta mematuhi peraturan jalanraya. Memeriksa dan memastikan keadaan kenderaan seperti tayar, minyak, minyak pelincir, air dan bateri berada dalam keadaan memuaskan dan melaporkan sebarang kerosakan atau kemalangan kepada Ketua Jabatan dengan segera.


Gred dan Jadual Gaji
Gred R3 RM 792.60 (Minimum) - RM 1,767.76 (Maksimum)

Pekerja Awam Gred R1

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
(a) warganegara Malaysia;
(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
(c) (i) tamat darjah 6 sekolah rendah bantuan penuh kerajaan; dan
(ii) berkebolehan menjalankan bidang kerja berkaitan yang diliputi oleh skim perkhidmatan ini.
(d) boleh bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan baik.

Gaji permulaan ialah pada Gred R1: P1 RM 823.98

Deskripsi Tugas

Membersihkan kawasan persekitaran pejabat, memotong rumput, mengutip sampah, menanam dan menjaga pokok-pokok bunga, mengangkat barang-barang dan lain-lain tugas yang seumpama dengannya.

Gred dan Jadual Gaji
Gred R1 RM 731.69 (Minimum)- RM 1,557.34 (Maksimum)


Pembantu Am Pejabat Gred N1

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
(a) warganegara Malaysia;
(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
(c) (i) berpelajaran di peringkat sekolah rendah bantuan penuh kerajaan; dan
(ii) boleh bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan memuaskan.

Gaji permulaan ialah pada Gred N1: P1 RM 779.69

Deskripsi Tugas

Bertanggungjawab untuk mengambil dan menghantar surat-surat, dokumen-dokumen dan fail-fail, kerja-kerja fotostat dan lain-lain tugas yang seumpama dengannya.

Gred dan Jadual Gaji
Gred N1 RM 733.54 (Minimum)- RM 1,957.86 (Maksimum)


Iklan: 10 Blogger Terbaik Malaysia

Malaysia Hosting MERCUMAYA.NET

Langganlah jawatan kosong melalui e-mail.

Dapatkan info jawatan kosong terkini terus kepada email anda. Sila masukkan email anda dibawah dan klik pada Submit.

Advertisement

Advertise here

Lagi jawatan kosong berkaitan :

33 comments:

  1. Adakah pihak kkm akan tentukan dimana kita akan berkerja nanti???

    ReplyDelete
  2. ye..bergantung pada faktor2 tertentu.

    ReplyDelete
  3. nak ty knp sy tekan link permohonan online tak bole bukak ye? hmm...

    ReplyDelete
  4. salam naper tak dapt online borang tu

    ReplyDelete
  5. salam..maaf nk ty kn ade last page nk no rjukan(no iD) cmne nk dpt sb sye dah msukkan no i/c tp xdew pe pown..

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Saya interview Atendan KEsihatan bulan May yg lepas. Dah check kat laman SPAT and result nya "Calon Simpanan" then sah untuk 9 bulan. Risau dibuatnyer..agak2 dapat ke tak ek?? Mengharap sangat nk dapat keje gov.. :(

    ReplyDelete
  8. nape x leh bkak borang permohonan online neh?????????????????????????????????

    ReplyDelete
  9. Saya baru jer terima panggilan dari KKM pagi tadi..Alhamdulillah melapor diri 2/1/13 ni kat pejabat kesihatan Mukah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blh share x soalan yg ditanya dlm intrvw tu sbb next week nk kena interview...

      Delete
  10. saya dah isi borang kenapa no ralat tidak sah?bagaimana nak selesaikanya?

    ReplyDelete
  11. Website keportal KKM sentiasa ada masalah sila cuba kemudian.. apa2 pun..

    Terima kasih kerana mengunjungi laman portal iklan jawatan kosong. Sila kembali ke homepage untuk info jawatan kosong terkini yang telah admin update.. jangan lupa sila tinggalkan pesanan anda nanti yer..

    ReplyDelete
  12. saya pun sangat2x berharap dapat keje nie.. saya anak sulung.. saya nak bantu kedua orang ibu bapa saya.. tambahan lagi bulan 6 nanti adik saya dapat tawaran belajar kat oversea.. nak pakai banyak duit tu nanti.. pas tu nak kawin lagi sebab nk elak maksiat.. sekarang keje biasa2x gaji pun tokey bayar tak cukup.. memang susah.. berharap sangat dapat keje goverment..

    ReplyDelete
  13. Sya haraf sya dpt keja ini......sya sangat memerlukan keja ini bab sya anak sulung dan mempunyai adik tiri 5 orang yg mase kecik.....bpa sya hanya betanam pisang.........x dha mata pencarian...


    ReplyDelete
  14. MACAMANA STSATISTIC PENGAMBILAN PEKERJA YA,ADAKAH IA SEPANJANG TAHUN.

    ReplyDelete
  15. Statistik KKM adalah terbuka sepanjang tahun..
    Dan sekiranya terdapat kekosongngan Pihak KKM akan memangil pemohon untuk di tenuduga...
    Harap semua dapt isi.. dan semoga berjaya,,..
    Ada yang bg feedback dkt FB menunggu hampir 3 bulan br dpt panggilan..
    Apepun Thanks semua sebb singgah di careeron9..

    ReplyDelete
  16. kenapa masih ada calon simpanan belum dipanggil untuk mengisi kekosongan sedangkan byk pula pihak hospital yang menawarkan jawatan kosong attendan kesihatan (kontrak)? kenapa yg calon simpanan tidak dipanggil bekerja pula?

    ReplyDelete
  17. Baru dpt inteview. Semoga dipermudahkan. Amin.

    ReplyDelete
  18. Baru dpt inteview. Semoga Allah permudahkan. Amin :-)

    ReplyDelete
  19. Miss ann u inteviu kt ne?bile?

    ReplyDelete
  20. nak cek status permohonan pon payahhhhhhhh

    ReplyDelete
  21. Intrview bln dpan,doakan sy ye:-)

    ReplyDelete
  22. Interview 31hb march di kubang kerian. Doakan sy berjaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy dpt interview 1.4 ,doakan ye:-)

      Delete
    2. Sy dpt interview besok. 31 march. . Doakan sy ye. .

      Delete
    3. keputusan temuduga pembantu perawatan kesihatan bagi yang temuduga pada 1.4.2013 bila keluar?

      Delete
  23. Saya dh mohon...tp saya punya borang kkm x proses lg...saya harap kkm dpat proses dngan cepat

    ReplyDelete
  24. insan sedih2 May 2013 03:29

    Saya ade isi prmohonan jwtn ksong d kkm bbpe thn lps & dpt...kmdian dpt pggln utk intview....stlh selesai intview tggu kptsn amat mndukacitakn saye...saye x dpt jwtn yg d mnta pd hal mase intview da jwb dgn sebaik mgkin...saye x tau la kriteria mcmner yg d inginkn lagi....sdgkn saye tgk owg yg krg brpljrn pon senang jer dpt keje gov....saye yg brhrp sgt2 nk keje ni x dpt2 pon.....

    ReplyDelete
  25. position as a staff nurse ada x? since attendan ada, mestila nurse kena ada...

    ReplyDelete
  26. Sy dah mohon tp blm proses lg...hrp2 dpat la coz sy ni ibu tunggal...sekurang2nye xlah sy myusahkn org lain lg....

    ReplyDelete
  27. Np xleh nk isi jwtn atendan dlm permohonan tu? Geramnyee.. Smpag skg x d proses lg. Ade mbr i staff hosp jgk ckp borang atendan pun leh amik kt hosp. Btl ke?

    ReplyDelete
  28. salam saya amat berbesar hati dan berterima kasih .dapatlah kkm meluluskan permohonan saya.kerana saya telah berada dipersekitaran hospital ini hampir 6 th bermula sebagai cleaner,ditugaskan hampir kesemua unit diHSM ini sehingga sekarang, saya ditugaskan di Dewan Bedah HSM ini.kerana itulah juga saya merasakan pekerjaan ini serasi dengan saya dan dengan senang hati saya dapat melakukan segala yang ditugaskan dengan mudah.dan dapat bekerjasam dengan staff lain dengan baik sekali.selain itu pekerjaan ini saya anggap sebagai sandaran masadepan,

    ReplyDelete
  29. Saya berhrap sangat dpt krja ni utk mnanggung kluarga saya..

    ReplyDelete

Dapatkan langganan PERCUMA

Jadilah sebahagian dari 10K pelanggan kami ! Kini lebih mudah untuk melanggan iklan jawatan kosong. Dapatkan info jawatan kosong terkini di Malaysia terus kepada email anda.

Setelah anda melanggan, sila pastikan anda pergi ke email yang dimasukkan dan sila approved langganan anda.

My Ping in TotalPing.com Protected by Copyscape Web Plagiarism Detector My Zimbio
Business Blogs Top career_jobs blogs Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs - Blog DirectoryCareer-Jobs blog Bloggers - Meet Millions of Bloggers Feedage Grade A rated
Find us on | About Me | Powered by Blogger | Dibawakan oleh Mizan.
back to top